Korsó sör a vizsgálatot vállaló uraknak

2007. szeptember 3.
  e-mail nyomtatás

Szeptember 15-én Prosztata Nap 2007 címmel nagyszabású rendezvénysorozatot és a prosztata betegségek - els?sorban a prosztatarák - kisz?résére irányuló vizsgálatokat szervez a Magyar Urológusok Társasága a Városligetben.

Délelőtt 10 órára a Petőfi Csarnok melletti sportpályára hívják mindazokat, akik fontosnak tartják a férfiegészség megőrzését, akik hajlandóak egy negyedórás sétára a figyelemfelkeltés és egy ötperces szűrésen való részvételre az egészségük érdekében. Az első kétszáz érkező ajándékokat és egy vízipisztolyt kap "Lőttek a prosztata problémáknak, a szűrés a legjobb fegyver!" felirattal. A menet a találkozási ponttól a Városligeti körúton a Városligeti Sörsátorhoz, illetve a mellette felállított Szűrősátorhoz vonul. A csoportot feldíszített locsolókocsik vezetik fel. A volánnál a magyar művészeti sport- és közélet kiválóságai.

A Szűrősátorban prosztata vizsgálat, vérből történő PSA mérés (más vizsgálatokkal egyetemben ennek az eredményéből következtetnek az urológusok a prosztata rosszindulatú daganatára), vércukorszint és vérnyomás ellenőrzés folyik. Mindez ingyenesen, vizitdíj nélkül.

A vizsgálatra váróknak nem kell sorban állva toporogniuk. A Sörsátor színpadán zajló koncerteket, szórakoztató programokat, kabarészámokat, ismeretterjesztő előadásokat tekinthetnek meg. A vizsgálatra pedig ún. ügyfélhívó rendszer segítségével hívják az urakat.

A szűrésen résztvevők elszántságát, egészség- és prosztata-tudatosságát a szervezők egy-egy korsó sörrel jutalmazzák.

Videóajánló

e-mail nyomtatás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.