Hatásos magyar szer emlőrák ellen az amerikai konferencián

2007. szeptember 19.
Megosztás:

A magyar kutatók által kifejlesztett, itthon és a világ más országaiban régóta elérhető fermentált búzacsíra kivonat fokozza az emlőrák egyes típusaiban a világ legtöbb eladással bíró gyógyszereinek a hatását az ASCO (Amerikai Klinikai Onkológusok Társasága) konferenciáján bemutatott kutatás szerint.

Az Avemar Kutatási Programban számos laborvizsgálatban, állatkísérletben és klinikai kipróbáláson vizsgálták már a fermentált búzacsíra kivonatot. A jelenleg folyamatban levő egyik kutatási projektben - melynek vezetője hazai gyakorló onkológus szakember - emberi emlődaganatból származó tumorsejteket ültettek be nőstény egerekbe, és azokon figyelték a daganat viselkedését. Az összehasonlításban a magyar szer mellett a három legelterjedtebben használt emlőrák ellenes gyógyszert alkalmazták külön-külön, illetve a kivonattal kombinálva.

Kiderült, hogy a szokásos gyógyszerekkel kombinálva a kivonatot 5-10 százalékos hatékonyság növekedés érhető el, sőt, a magyar szer az emlőrák olyan típusaiban is képes megállítani a tumornövekedést, amikor a többi gyógyszer nem alkalmazható. A kutatók szerint a kivonat hatásmechanizmusa eltér az emlőrákban általában alkalmazott, úgynevezett anti-ösztrogén gyógyszerekétől, hatása független a tumor "ösztrogén státuszától".

A fermentált búzacsíra kivonat az ezt megelőző vizsgálatok szerint képes gátolni a tumornövekedést többek között tüdőrák, vastag- és végbélrák, melanoma illetve leukémia esetében is. A mechanizmus fő eleme a daganatsejtek fokozott energiatermelésének megakadályozása, amivel gátolja a daganatsejtek további szaporodását.

Olvassa el a Népszabadság írásást a készítmény történetéről és feltalálójáról!

Tekintse meg a Duna Televízió 2007. szeptember 21-i műsorát a téma részleteiről!

Daganatos betegség és táplálkozás

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, valamint a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek szerepéről.

Részletek: Daganatdieta.hu

Étrend rákbetegségben

Kérdezze dietetikusunkat!

Kalkulátorok

Receptek

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.